Selasa, 15 Februari 2011

Pembedahan ayam

Alhamdulilah berjalan jugak projek amali
kali ni walaupun serba kekurangan...
terpaksa buat waktu petang coz takder makmal yang sesuai..
berbekalkan 2 ekor ayam kampung...
pelajar dipecahkan kepada 2 kumpulan...
aku lebih banyak menerapkan unsur kerjasama 
dan berdikari dalam diri pelajar-pelajar..
semua diorang buat sendiri...
aku hanya menjadi penasihat dan pemantau..

group bukan ruminan dah mula membelah ayam...

 laju ajer dikerjakan ayam tu ...
dah nampak isi perut...
dah nampak hati ayam...

 bucuk ker...he3..
masing-masing tolong-menolong 
ayam tak dapat dibeli banyak coz harganyer 
yang mahal. RM 25 sekor ayam...
 group ruminan still tak berani nak belah perut 
ayam...ops!bukan takut...masih merancang cara nak belah..

 okeh..keluarkan cepat...
hari dah nak hujan...
hati-hati jangan sampai terluka tangan..

 seronok eh tengok sistem pencernaan ayam..
kan dah nampak mana organnyer...
 group ruminan

group bukan ruminan
 okeh lakarkan...

Selepas amali kitorang goreng ayam 
kampung..goreng celop tepong...
kali ni jemput chef Hazwan dari 


Daro jadi ketua masakan.
yum-yum...
masa tengah menggoreng..
hujan turun dengan lebatnyer..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...